tydzień 6 21.04-27.04
- Po wykonanym zbiorze pomidorki trafiają do sortowni, gdzie są myte, oczyszczane z pozostawionych szypułek i rozdzielane pod względem wielkości. Maszyna do sortowania zaopatrzona jest w system do wykrywania obić, pęknięć , otarć i zniekształceń. Następnie pomidorki są pakowane do różnych pojemników takich jak :
Shaker – pomidorki czerwone , żółte lub mieszane ( 250g),
Duomix – w jednym opakowaniu pomidorki żółte i czerwone(300 i 350g),
Triomix – w jednym opakowaniu pomidorki żółte, pomarańczowe i czerwone (300 g)
Trójkątny – pomidorki czerwone (250 g)
Wiadro – pomidorki czerwone (500 g)
Candy- pomidorki czerwone ( 1 kg)
Saszetka – pomidorki czerwone (125 i 250 g)
Następnie 2 osoby zajmują się naklejaniem etykiet na poszczególne opakowania. Po zaetykietowaniu opakowania trafiają do kartonów i następnie wysyłane są do sprzedaży.
Natalia Szeremeta i Katarzyna Łuczak