tydzień 6 21.04-27.04

  1. Po wykonanym zbiorze pomidorki trafiają do sortowni, gdzie są myte, oczyszczane z pozostawionych szypułek i rozdzielane pod względem wielkości. Maszyna do sortowania zaopatrzona jest w system do wykrywania obić, pęknięć , otarć i zniekształceń.  Następnie pomidorki są pakowane do różnych pojemników takich jak :

Shaker – pomidorki czerwone , żółte lub mieszane ( 250g),                                   

Duomix – w jednym opakowaniu pomidorki żółte i czerwone(300 i 350g),

Triomix – w jednym opakowaniu pomidorki żółte, pomarańczowe i czerwone (300 g)

Trójkątny – pomidorki czerwone (250 g)

Wiadro – pomidorki czerwone (500 g)

Candy- pomidorki czerwone ( 1 kg)

Saszetka – pomidorki czerwone (125 i 250 g)

Następnie 2 osoby zajmują się naklejaniem etykiet na poszczególne opakowania. Po zaetykietowaniu opakowania trafiają do kartonów i następnie wysyłane są do sprzedaży.

 

Natalia Szeremeta i Katarzyna Łuczak